WA verzekering
WA verzekering Op deze website kunt u veel informatie vinden over de WA verzekering. Vergelijk direct de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar en vind de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering of WA autoverzekering!

WA casco

Een aanvullende WA verzekering voor uw voertuig!

In de praktijk blijkt dat een normale WA autoverzekering maar een beperkt aantal zaken dekt, het gaat dan voornamelijk om de schade van de tegenpartij die wordt gedekt. De meeste mensen kiezen er daarom voor om hun autoverzekering uit te breiden naar WA casco. Bij WA casco hebt u de keuze uit WA beperkt casco en WA volledig casco. Bij WA beperkt casco worden aanvullende schades zoals diefstal gedekt en bij WA volledig casco worden vrijwel alle bedenkbare schades gedekt (dus ook de schade aan uw eigen voertuig bij een ongeluk). De kosten van WA casco verschillen natuurlijk wel wat met de premiekosten van een normale WA verzekering, maar uiteraard bent u dan ook veel beter verzekerd tegen schade.

WA beperkt casco


Bij een WA beperkt casco verzekering worden de volgende schades gedekt: schade aan derden / tweezijdige schade, brand / explosie / blikseminslag, diefstal, sterretje in voorruit of ruitbreuk, botsingen met dieren en storm / natuurgeweld. Zoals u kunt zien worden er bij deze verzekering aardig wat schades gedekt. De meeste mensen die een WA beperkt casco verzekering afsluiten doen dit, omdat bij deze verzekering diefstal van het voertuig ook wordt gedekt. De premie van een WA beperkt casco verzekering is wel wat hoger dan een normale WA verzekering, maar nog steeds zeker de moeite waard om af te sluiten.

WA volledig casco


Bij een WA volledig casco verzekering worden eerder genoemde schades ook gedekt, echter zijn er nog enkele aanvullende schades die bij deze verzekering ook worden gedekt. Een WA volledig casco dekt ook schades door aanrijdingen, slippen, te water raken en anders van buitenkomend onheil. Een andere benaming voor WA volledig casco is ook wel een all risk verzekering, alle schades kunt u namelijk direct op uw verzekeringsmaatschappij verhalen.  De premie voor een WA volledig casco verzekering verschilt over het algemeen niet heel veel met een WA beperkt casco verzekering.